Text Box:  ///  PLC  ///  ALPHA  ///  EXEMPLE PROGRAME
Text Box: Documentatia completa referitoare la seria de microautomate ALPHA este disponibila in sectiunea de documentatie curenta. Pentru deschiderea si simularea programului este necesar mediul de programare AL-PCS-WIN ce se poate descarca gratuit de pe pagina web www.mitsubishi-automation.com.  Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adresa de email sirius@siriustrading.ro sau la tel: 021 430 4006, 021 430 4007
Text Box: ■ P010-GenSemnRampaPalier18RPNrCFBDM

Aplicabilitate: echipamente pentru teste de anduranta, echipamente didactice, actionari cu turatie variabila cu convertizoare de frecventa, programatoare pentru masini de spalat industriale, sisteme de reglare temperatura după program, simulatoare, etc.

Functiuni de baza: programul genereaza 18 secvente compuse din rampa/timp + palier/timp; valorile de tensiune si timpii de rampa/palier sunt parametri setabili de catre utilizator direct de la interfata microautomatului; programul se reia automat de un numar prescris de ori; offset cu actiune globala pe intreg programul; editare program cu functii user.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Download:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Download:
 
 
Text Box: ■ P012-GenSemnRampaPalier50RPNrCFB

Programul este realizat pe aceeasi structura ca si programul "Generator programabil de 
semnal in tensiune 0-10V - 18 secvente rampa/timp + palier/timp programabile". Pentru detalii 
privind configuratia de sistem si functionarea programului va rugam sa consultati specificatiile
programului mentionat anterior. S-au eliminat paginile de afisare ce permiteau setarea 
parametrilor secventelor de la interfata microautomatului, acesti parametri ramanand setabili
numai prin program

Memoria program eliberata a permis cresterea numarului de secvente la 50.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Download:
 
Text Box: ■ P015-GenSemnTensTreapta30UTNrCFBDM

Programul este similar programelor de generare rampe si paliere. Programul genereaza 30 secvente palier-timp parametrizabile de catre utilizator de la tastatura microautomatului.
 
 
 
 
 
Download:
 
Text Box: ■ P016-GenSemnTensTreapta60UTNrCFB

Programul este similar programelor de generare rampe si paliere. Programul genereaza 60 secvente palier-timp fixe, setabilite direct prin program.
 
 
 
 
Download:
   
Text Box: ■ P030-ReleuRotirePompe3P4P

Programul implementeaza functia unui releu standard de rotire pompe. Suplimentar se contorizeaza si se afiseaza timpii de functionare si numarul de conectari pentru fiecare dintre pompe.Se afiseaza pozitia curenta a starii de rotire. Modul de rotire este selectabil intre: rotire la fiecare comutare din On în Off a presostatului master, rotire la comutarea din On în Off a oricaruia dintre cele 4 presostate, rotire zilnica la ora 0, rotire saptamanala, lunea la ora 0 sau functionare fara rotire.
.
 
 
 
 
 
Download:
   
Text Box: ■ P031-Releu rotire pompe 2P-8P Ver02

Prezinta o abordare putin diferinta fata proiectului P030. Sunt tratate urmatoarele variante: sisteme cu presostate individuale pentru fiecare pompa, 
sisteme cu un singur presostat de refulare comun pentru intreg grupul, sisteme cu traductor liniar de presiune, sisteme cu si fara pompa/pompe in rezerva, sisteme cu: 2 pompe (2P, 1P1R), 3 pompe (3P, 2P1R), 4 pompe (4P, 3P1R), 5 pompe (5P, 4P1R, 3P2R); desi sunt mai rar intalnite in practica, ca exemplu au fost tratate si grupurile de 6 pompe (6P, 5P1R, 4P2R), de 7 pompe (7P, 6P1R, 5P2R) si 8 pompe (8P, 7P1R, 6P2R). Sunt prezentate in total 30 de variante de programe si scheme de integrare.
 
 
 
 
 
Download:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Download:
Download:
 
Text Box: ■ P035-Sistem control ventilatie, exhaustare

Prezinta posibilitati de control a turatiei unui ventilator in aplicatiile de exhaustare sau aport aer proaspat ce folosesc tubulatura comuna pentru mai multe incinte si un singur ventilator controlat cu convertizor de frecventa. Sunt tratate urmatoarele variante: 
   - sisteme cu mai multe incinte identice si aport egal in turatia ventilatorului, 
   - sisteme cu mai multe incinte si aport procentual diferit in turatia ventilatorului, 
   - controlul convertizorului de frecventa prin trepte fixe,
   - controlul convertizorului de frecventa in modul remote (crestere, descrestere turatie),
   - controlul convertizorului de frecventa cu semnal analogic.
 
 
 
 
 
Download:
 
Text Box: ■ P036-Comanda echipamente de aerare pentru amenajari piscicole

Sistemul comanda echipamentele de aerare destinate unei amenajari piscicole intermitent, cu constante ON/OFF setabile de catre utilizator; in urma caderilor de tensiune sau comutarii regimului de functionare automat-manual-automat, programul de comanda este reluat din punctul de intrerupere; pe langa regimul automat de comanda sistemul integreaza si posibilitatea unui regim manual/test, necesar pentru  verificarea functionarii echipamentelor; se verifica confirmarea de comanda si sunt semnalizate eventualele avarii de neconfirmare; sunt contorizati timpii de functionare cumulati pentru fiecare echipament comandat; starile ON/OFF ale circuitelor de comanda sunt monitorizate atat in regimul automat, cat si in regimul manual de functionare pe interfata microautomatului.
 
 
 
 
 
Download:
 
Text Box: ■ P040-MasTens&Prot&SuccFaze&Crepuscul

Programul implementeaza functia de supravegherea sistem trifazat de tensiuni, protectia cu intarziere si rapida la depasirea limitelor de tensiune admise, protectie la succesiune incorecta faze, aprinderea automată a iluminatului exterior dupa programul crepuscular standard, comanda intermitenta a ventilatiei, etc.; programul se poate utiliza ca atare in ansamblu sau numai functiile necesare.
Download:
 
Text Box: ■ P041-Monitorizare&ProtSupraincalzireInfasurariLagare
- monitorizarea, prealarmarea, protectia la supraincalzirea infasurarilor motorului si a lagarelor pompei la sisteme de pompare de mare putere sau sisteme similare; functiunile sistemului: monitorizarea temperaturilor înfasurarilor motorului (R,S,T) si a temperaturilor lagarelor fata, spate (LF,LS) ale pompei; monitorizarea starii de buna functionare a tuturor celor 5 senzori de temperatura; prealarmarea in cazul depasirii pragurilor de prealarmare; oprirea in cazul defectarii senzorilor de temperatura sau a depasirii pragurilor de oprire; contorizarea numarului de alarmari si opriri pentru fiecare din cauze; contorizarea timpului de functionare in stare de prealarmare, individual pentru fiecare cauza; filtrarea prin temporizari setabile a conditiilor de prealarmare si oprire; temporizare initiala de stabilizare sursa la caderi si reaparitii de tensiune.
Download:
 
Text Box: ■ P042-AAR Rezidential Net-GrE-PhV
- sistemul comuta automat doua categorii de consumatori (nonvitali si vitali) pe sursele disponibile dupa urmatoarea logica: in cazul disponibilitatii tensiunii la reteaua publica atat consumatorii nonvitali, cat si cei vitali sunt alimentati din retea; in cazul indisponibilitatii tensiunii de retea se asigura pornirea grupului electrogen; din circuitul grupului se asigura atat alimentarea consumatorilor nonvitali, cat si a consumatorilor vitali; in situatia indisponibilitatii retelei si a grupului, consumatorii vitali se alimenteaza din sursa fotovoltaica.
Download:
Text Box: ■ P043-AAR Rezidential sistem trifazat, monofazat
- sunt tratate cazurile sistemelor trifazate si monofazate cu doua surse (principala si secundara/rezerva) si un consumator; in mod normal consumatorul este alimentat din sursa principala; la iesirea sursei principale din parametrii admisi consumatorul este deconectat de pe sursa principala si conectat pe sursa secundara; la reintrarea sursei principale in parametrii nominali consumatorul este reconectat pe sursa principala; sunt tratate si cazurile de disponibilitate partiala a fazelor, in aceste cazuri, la acelasi numar de faze disponibile, prioritara fiind sursa principala; 
- sunt tratate de asemenea cazurile sistemelor cu o sursa trifazata si un consumator monofazat ce trebuie comutat pe una din fazele aflate in parametri;
- sunt prezentate variante cu si fara contorizarea numarului de evenimente/avarii pentru cele doua surse si a timpului de functionare pe sursa principala si cea secundara, cu si fara confirmare de comanda a contactoarelor de comutare a circuitelor;
Download:
 
Text Box: ■ P051-Automat sonerie scoala

Sistemul este destinat semnalizarii acustice a inceputului si sfarsitul orelor de curs/pauzelor conform unui program orar programabil. Profilul semnalizarilor acustice de inceput/sfarsit ora curs/pauza este de asemenea setabil de catre utilizator prin durata de On, durata de Off si numarul de repetari. Sistemul este aplicabil atat in cadrul institutiilor de invatamant cat si a altor institutii publice sau intreprinderi unde se doreste semnalizarea acustica pe baza unui orar. Suplimentar, sistemul poate comanda iluminatul exterior perimetral dupa programul crepuscular standard.
Download:
 
Text Box: ■ P052-Fantana arteziana 60Secv8DO1AORep

Aplicabilitate: comanda fantanilor arteziene, iluminatului ornamental dinamic, reclame luminoase, etc. Programele prezentate sunt dezvoltate pe aceeasi structura ca si exemplul P016-GenSemnTensTreapta60UTNrCFB prezentat mai sus. Deosebirile sunt urmatoarele: in registrul de stare al unei secvente sunt impachetate in aceste cazuri mai multe informatii: starea iesirilor si prescrisa de turatie pentru convertizorul de frecventa ce actioneaza pompa; este implementata posibilitatea de repetare a unui grup de secvente de un numar prescris de ori.
Download:
 
Text Box: ■ P090-Sistem control stivuire

Sistemul comanda in regim automat actionarile de translatie, de ridicare/coborare si de prindere/eliberare ale unei instalatii pentru stivuirea pavelelor in vederea uscarii; sistemul se poate adapta si pentru alte aplicatii secventiale similare; stivuirea este de tip FIFO: prima intrata, prima iesita.
 
Download:
 
Text Box:  ///  PLC  ///  FX  ///  EXEMPLE PROGRAME
Text Box: ■ P901-Actionare servo sudeza (FX1S, HMI GT1030, servo MR-J3)

Sistemul controleaza miscarea de avans a unei masini de sudat folie; ciclu de functionare: deplasare in sens direct pe distanda DD, cu viteza VD; temporizare la finalizarea miscarii in sens direct TD; deplasare in sens invers (reverse) pe distanta DR, cu viteza VR; temporizare la finalizarea miscarii in sens invers TR; posibilitate de salvare in format reteta, program piesa/produs; posibilitate de comanda in mod Jog; functii test; configuratie sistem: automat programabi FX1S-14MT-ESS/UL, terminal de operare GT1030, acționare servo MR-J3;
 
Text Box: P901-Actionare servo sudeza STS-100424-A (05.10).pdf
Download:
 
Text Box: ■ P902-Filament winding (FX3U, HMI GT1030, FR-S520SE)

Sistemul permite comanda automata dupa program a actionarilor de rotatie R si de translatie X ale unei masini automate pentru bobinarea recipientelor din fibra de sticla. Pozitia pe cele doua axe se masoara cu encodere, actionarile fiind realizate cu motoare asincrone standard si convertizoare de frecventa. Controlul convertizoarelor de frecventa se face prin interfata seriala RS485. Sistemul este aplicabil si pentru alte aplicatii similare de control in doua axe care nu necesita o precizie servo de pozitionare.
 
Text Box: P902-Filament winding STS-100127 (01.10).pdf
Download:
 
Text Box: ■ P903-Control ServoXY FX1N,GT1150,MR-J3 InOut logica source

Exemplul prezinta schema de integrare a unui automat programabil din seria FX1N in sisteme de control servo de doua axe XY: sistemul se poate utiliza in aplicatii de actionari strunguri, freze, masini de gaurit in coordonate sau alte aplicatii ce presupune controlul de pozitie in doua axe. Este exemplificata interfatarea in logica source cu driverele servo MR-J3, dar schema este aplicabila si in cazul MR-E sau a convertizoarelor de frecventa FR-A700 ce permit functionarea si in modul servo. Comanda fiecarei actionari servo se face digital cu doua semnale: impuls si sens. Frecventa maxima suportata de iesirile speciale Y0, Y1 ale automatului FX1N este de 100kHz. Cresterea si descresterea de frecventa se face trapezoidal, cu panta parametrizabila. Schema se poate aplica fara modificari si in cazul celorlalte serii de automate programabile FX ce suporta aplicatii de control de pozitie direct pe unitatea de baza FX1S, FX3G, FX3U. In cazul ultimelor doua serii este posibila de asemenea si a treia axa (iesirea in frecventa care trebuie utilizata este Y2).
 
Text Box: P903-Control ServoXY FX1N,GT1150,MR-J3 InOut logica source STS-100520 (05.10).pdf
Download:
 
Text Box:  ///  INV  ///  FR-D700, FR-E700, FR-AF700  ///  EXEMPLE PROIECTE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Download:
Text Box: ■ P404-Scheme de integrare FR-D740

Sunt prezentate o parte din cele mai frecvente scheme de comanda utilizate in practica: prescrierea de frecventa cu potentiometru extern sau de pe unitatea de parametri a convertizorului folosind DialUp-ul; comanda de start cu selector cu trei pozitii Start Sens Direct - Stop - Start Sens Invers; comanda cu selector cu doua pozitii Start Sens Direct - Stop; comanda cu butoane; actionarea unui singur motor (1:1) sau a mai multor motoare (1:n); validarea/invalidarea de la distanta a functionarii motorului; integrarea altor conditii de functionare din instalatie; buton extern de resetare; semnale pentru monitorizarea functionarii motorului / starii de avarie a convertizorului.

Alte modalitati de control sau combinatii partiale intre cele prezentate sunt de asemenea posibile: modul mixt cu prescriere de frecventa externa si comanda de start de pe unitatea de parametri; prescriere cu trepte fixe de turatie setabile prin parametrizare; comanda cu semnal de selectie sens si semnal de start; comanda prin comunicatie.
Text Box: P404-Scheme de integrare FR-D740 STS-100410 (04.10).pdf
 
Download: